# Scottish Mental Health First Aid Trainer - Tina McGuff Day 1

Intro to SMHFA – 30 minutes - 9.30 -10am Attitudes - 1 hour - 10 – 11am

#### Break – 15 minutes

Recovery – 30 minutes – 11.15-11.45am Alcohol and Drugs – 30 minutes 11.45-12.15

### Lunch – 1 hour 12.15 – 1.15pm

Suicide – 1 hour 1.15 – 2.15pm Listening skills – 1 hour – 2.15 – 3.15pm

### Break – 15 minutes

Self-harm - 1 hour - 3.30 - 4.30pm

# Scottish Mental Health First Aid Trainer – Tina McGuff DAY 2

Check in - 15 minutes - 9.30 - 9.45

Depression – 2 hours – 9.45 – 11.45pm (break in-between)

#### Lunch – 45 minutes 11.45 – 12.30

Anxiety – 2 hours – 12.30 – 2.30

### Break – 15 minutes

Psychosis - 2 hours - 2.45 - 4.30